Stig Severinsen: At presse kroppen til det maksimale

Stig tager os med under vandet på en af hans utrolige fridyk - denne gang i iskoldt vand, næsten uden tøj!

Stig Severinsen: The Man Who Doesn't Breathe

Stig Severinsen - fra Discovery Channel

NY verdensrekord - 500 fod under Grønlands is

– Fridykkeren og supermennesket, Stig Åvall Severinsen 

Den danske firedobbelte verdensmester i fridykning, Stig Åvall Severinsen, gjorde det igen: Han satte en spektakulær verdensrekord! Sidste år var det verdensrekorden i at holde vejret længst tid under vand, der kom i hus. Rekorden lød på imponerende 22 minutter, og Discovery Channel var med på sidelinien i programmet Superhuman Showdown. Et program, hvori Stig i øvrigt blev kåret som ”The Ultimate Superhuman”. 

I år sprængte Stig så alle rammer ved at slå rekorden og svømme en længere distance, end noget andet mennesket før har gjort - udelukkende med våddragt og monofinne under 1 million ton is! Rekordforsøget fandt sted tidligere på året i Grønland, og Stig formåede at dykke imponerende 500 fod (152,4 m) på 2,11 minutter i det iskolde vand. Dette er en ny officiel Guinness World Record! Discovery Channel fulgte endnu en gang forløbet på tæt hold, og ud fra de fantastiske optagelser er programmet Stig Severinsen: The Man Who Doesn’t Breathe blevet produceret - i øvrigt med Stig Severinsen selv som associate producer. 

I programmet, og i det hele taget, står det klart for enhver, at Stig er en mand ud over det sædvanlige. De bedrifter, han kaster sig over, kræver ekstrem dygtighed, utrolig dedikation, intens træning og ikke mindst en evne til at overvinde de umiddelbare begrænsninger i den menneskelig fysiologi. Stig benytter sig af en teknik, han kalder ”Breatheology” (www.breatheology.com), som fokuserer på at skabe bevidsthed omkring åndedrættets mange facetterer og består af hardcore træning af krop og sind gennem meditation, yoga og ikke mindst fysisk træning. Som fridykker handler det om, hvad man kan overkomme på een enkel mundfuld luft – og hvor langt, man kan få den til række! 

Ikke nok med, at Stig sætter livet på spil under de risikofyldte rekordforsøg - han bidrager også til en helt ny verden af videnskablig forskning ved at tillade forskerne at teste og vurdere, hvad der sker med hans krop under de ekstreme fysiske og psykiske belastninger. Hvordan er det muligt at trodse kroppens natur på den måde, Stig gør? Hvad betyder det for Stigs krop og sind, at han gang på gang udsættersig selv for fysisk og psykisk stress i så ekstreme grader? Og hvad sker der, når Stig går linen ud og prøver kræfter med samme iskolde dyk – udelukkende iført badebukser?! Vi får snart alle svarene i Stig Severinsen: The Man Who Doesn’t Breathe  

Få Stigs 20 minutters private videolektion om, hvordan du kan optimere din vejrtrækning i hverdagen. Du vil også få hele første kapitel af Stigs internationale bestseller "Breatheology" - og få konkrete øvelser til stresskontrol, vægtregulering og øget daglig energi.

https://breatheology.leadpages.net/chapterand20minvid/

Hvis du vil blive bedre til at trække vejret og øge din mentale kontrol, så meld dig til Stig's Breatheology Academy. Det er ganske gratis og du vil kunne lære fra online træningsvideoer lige hvor og når det passer dig!

www.breatheology.com/betterbreathing